mandag 2. februar 2009

Tromsø-vær


Etter regn i går, var det veldig bra med litt kaldere og snø. Det er bare det at her vi bor, kjenner ikke værgudene til begrepet måtehold. Hittil ligger det vel ca 20 cm tung snø på bakken.

Etter å ha luftet Solan i morges, gikk jeg en times tid uten hund i skogen. Da jeg kom hjem, hadde han lagt seg i trappa. Herfra har han full kontroll over hele huset, samt utgangsdøra. Eneste minus, er at det er litt liten plass,- selv for en passe stor terrier.

Synes ikke han hoster så mye lenger, og han virker å være i relativt god form, så kanskje får vi noen gode turer sammen mot slutten av uka. Han trives i alle fall i snøen.

I dag har vi trent et par økter ute. Litt søk for moro, og så har vi øvd på klasse 1-øvelser minus hopp over hinder og tannvisning. Ikke spesielt utfordrende i seg selv i kjent miljø. Den virkelige testen var måten han fikk belønning på. Har prøvd å kjøre flere øvelser etter hverandre, og belønne etter korte, men ujevne intervaller. Belønningen er plassert utenfor "banen", og han får selv hente den på "versågod". Har gjort dette flere ganger inne, men dette var første gang jeg tok det med på utetrening. Kan vel trygt si at han var motivert på grensen til det ustyrlige, men han klarte faktisk å konsentrere seg ganske raskt (etter en serie med tilfeldige atferder han prøvde å tilby). Skal gjøre dette mer. Målet er at han skal skjønne at han alltid får belønningen sin, men at han av og til må jobbe ekstra lenge.

Trente også litt stå og innsitter. Synes det er så rart at han setter seg langt bak når vi trener inne. Ute er det aldri noe problem. Og så må jeg passe litt ekstra på innsittene ved apport.

Solan har vært i perlehumør i dag, og det har vært så artig å trene både for hund og eier.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar