mandag 22. juni 2009

Vi trener og vi trener


Turene går for det meste til Skytebanen om dagen. Det er mange veier å komme seg dit på, så vi varierer litt. Tilbake finner vi en eller annen rute gjennom skogen. Dagens spenning knytter seg stort sett til hvorvidt man kommer seg tørrskodd over elvene. Nå er det stort sett tørt vær, og da er jo elvene moderate også. Solan kommer seg lett over elvene, men Ferdinand må ha hjelp over de dypeste. Han ruver jo ikke akkurat i landskapet.


I går ble det trening både ute og inne for hundene. Solan fikk jobbe med innsittene og rygge i front og ved fot. I front er han veldig flink, og det er tydelig at han liker denne øvelsen. Ved fot har vi dessverre mye å jobbe med fremdeles. Ute fikk han apportere treapport. Jeg startet som vanlig med å la han holde apport i utgangsstilling, før jeg kjørte hele øvelsen. Han gjorde en bra figur,- spesielt med tanke på at det passerte både mennesker og hunder noen meter fra oss. I fri ved fot konsentrerte vi oss om vendingene. Her er han veldig flink.


Sitt og stå har vært hovedfokus for Ferdinand disse dagene. I tillegg har han trent på dekk og rygging. Jeg liker veldig godt utførelsen av "stå", så den skal vi bevare slik den er,- stram og med et aktivt uttrykk. Når vi tok øvelsene med ut til en ny treningsarena med flere forstyrrelser, var det tydelig at det eneste som er tilstrekkelig generalisert for Ferdinand er kommandoen "takk". Det skulle imidlertid ikke mange repetisjoner til før både sitt, sitt og bli samt stå gikk greit på det nye stedet. I dag jobbet han også veldig fint selv om kjeftesmella (sure-)Dennis gikk forbi. Ferdinand er generelt veldig treningsvillig uansett hva som rører seg rundt han, og det lover jo godt for framtiden.

I dag er det siste kurskveld på valpekurset, og vi skal til byen. Heldigvis er det deilig vær, så det blir nok en trivelig avslutning.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar